Här är 11 av de bästa tipsen för att tjäna extra pengar online eller hemifrån. Internet har öppnat upp en värld av möjligheter att öka din inkomst, och vi ger dig inspiration till hur du kan lyckas!

Vilket sätt som är det snabbaste sättet att tjäna pengar beror på dina egna färdigheter och intressen. Om du har oanvända kläder och föremål hemma kan du snabbt tjäna pengar genom att sälja dem online. Om du besitter specialkunskaper kan du använda dem för att erbjuda tjänster eller produkter online. Använd listan nedan med tidigare tips för att hitta de mest lämpliga idéerna för dig!

 1. Försäljning av använda saker: Sälj oanvända eller gamla prylar på online-marknadsplatser som Blocket, Tradera eller eBay.
 2. Frilans: Registrera dig på plattformar som Upwork eller Fiverr och erbjuda dina färdigheter, oavsett om det är skrivande, grafisk design, översättning eller programmering.
 3. Online undersökningar: Delta i betalda online-undersökningar för att tjäna extra pengar eller presentkort. På webbplatser som Swagbucks, Toluna eller Survey Junkie kan du läsa mer.
 4. Egen blogg eller YouTube-kanal: Skapa en blogg eller YouTube-kanal om ett ämne du är passionerad om och tjäna pengar genom annonsering, affiliate-marknadsföring eller sponsrade inlägg.
 5. Fotografering: Om du är en skicklig fotograf, erbjud dina tjänster för att ta bilder för evenemang, porträtt eller företagsändamål.
 6. Skribent: Skriv artiklar och innehåll för webbplatser och bloggar som anställer frilansskribenter.
 7. Sociala medier-hantering: Är du en fena på sociala medier som Instagram eller Facebook? Erbjud att hantera sociala medier-konton för småföretag eller företag och hjälp dem att öka sin online-närvaro.
 8. Deltagande i affiliate-marknadsföring: Anslut dig till affiliate-program och tjäna provision på försäljningen av produkter eller tjänster som du marknadsför.
 9. Egen webbshop: Skapa din egen webbshop och sälj produkter online, antingen egentillverkade eller från dropshipping-leverantörer.
 10. Passiv inkomst via sparande eller investeringar: När du har byggt upp ett sparkapital kan du börja investera för att generera passiv inkomst. Passiv inkomst kan komma från ränta på sparkonton eller avkastning på investeringar i aktier och fonder på börsen. 
 11. Spara på sparkonto: Se till att ha din sparbuffert på ett riskfritt sparkonto med insättningsgaranti. Låt pengarna jobba när du sover och förränta sig på ett sparkonto i väntan på att dom ska investeras på annat håll.

Oavsett vilka färdigheter, intressen och tillgänglighet du har, finns det många sätt att öka din inkomst online eller hemifrån. Lycka till med ditt nya sätt att tjäna extra pengar!

Tips: Behöver du hjälp med att räkna ihop dina olika inkomster för att få en bättre överblick? Använd våra smidiga kalkylatorer för att beräkna Lön efter skatt eller Räkna om timlön till månadslön etc.

Lycka till med ditt nya extraknäck!

/Lönefterskatt